Mini ciasteczka

środa, 21 marca 2018

Zupa czerwona

Czerwona zupa z dodatkiem ryżu i mięsa to bardzo aromatyczna i sycąca zupa doskonała z kawałkiem pieczywa posmarowanego czosnkiem.


SKŁADNIKI:
2 torebki ryżu brązowego
250 g mielonej wołowiny
4 średnie cebule
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
1 l soku pomidorowego
1/2 l wywaru z warzyw lub kostki warzywnej
2 łyżki śmietany kwaśnej
1 łyżeczka kminku
liść laurowy
kilka ziarenek ziela angielskiego
1/2 łyżeczki mielonej kolendry
sól,pieprz cukier do smaku

WYKONANIE:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę ,następnie wrzucić na rozgrzaną oliwę i dusić.
Dodać czosnek, mielone mięso i ryż smażyć chwilkę cały czas mieszając
Dolać sok pomidorowy i wywar z warzywny ,przyprawić listkiem laurowym,kminkiem,kolendrą, zielem angielskim i gotować około 25 minut.
Na koniec doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem ,śmietaną oraz ulubionymi ziołami według własnego smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz