Rogaliki
z ciasta francuskiego z różnymi nadzieniami często goszczą na
moim stole.
W sobotni lub niedzielny poranek ze szklanką mleka lub kawką idealne.
W sobotni lub niedzielny poranek ze szklanką mleka lub kawką idealne.
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (około 340g o średnicy 26cm-ja używam ciasta na croissanty)
4 łyżeczki kremu czekoladowego
150g sera twaróg
1 żółtko
1 łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
Ciasto przeciąć na 8 równych trójkątów .
W zależności od uznania rozsmarować na połowie trójkątów czekoladę na na drugiej połowie twaróg wymieszany z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem.Zwijać z zewnętrznej strony do środka tak by powstały rogaliki .
Piec w 170C przez 25-30 minut do zbrązowienia.
1 opakowanie ciasta francuskiego (około 340g o średnicy 26cm-ja używam ciasta na croissanty)
4 łyżeczki kremu czekoladowego
150g sera twaróg
1 żółtko
1 łyżeczka cukru (lub więcej do smaku)
1/2 łyżeczki cukru waniliowego
Wykonanie:
Ciasto przeciąć na 8 równych trójkątów .
W zależności od uznania rozsmarować na połowie trójkątów czekoladę na na drugiej połowie twaróg wymieszany z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkiem.Zwijać z zewnętrznej strony do środka tak by powstały rogaliki .
Piec w 170C przez 25-30 minut do zbrązowienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz