SKŁADNIKI CIASTO:
3 jajka
100 g cukru
1/2 łyżeczki
cynamonu
165 g purée z dyni
100 g mąki
łyżeczka sody
oczyszczonej
SKŁADNIKI MASY:
2 łyżki masła
220 g serka
śmietank.
100 g cukru pudru
aromat waniliowy kilka kropli
WYKONANIE :
Blachę (25 x 38
cm) wyłóż papierem do pieczenia.
Ubij jajka i wymieszaj je z
cukrem, cynamonem i dynią.
Osobno połącz mąkę z sodą, dodaj do
masy z dynią.
Rozłóż na blasze.
Piecz 15-25 min w 180°C. Wyjmij
z piekarnika, ostudź.
Następnie wyjmij ciasto z blachy, połóż na
czystej bawełnianej ściereczce. Zwiń je z nią tak, by znalazła
się w środku.
W tym czasie wymieszaj masło
z serkiem, cukrem i aromatem waniliowym.
Kiedy ciasto ostygnie,
rozwiń je i rozsmaruj na nim serek.
Zroluj (już bez ściereczki).
Posyp posiekanymi orzechami i słonecznikiem, zawiń w folię
spożywczą i przechowuj w lodówce do czasu podania.
Na zdjęciu moja towarzyszka w kuchni i w życiu codziennym
9 letnia goldenka MIKA
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz