Mini ciasteczka

środa, 21 marca 2018

Brownie z białymi łatkami

To ulubione ciasto mojego Syna nie jest za słodkie ,ale za to jest mocno czekoladowe.
Idealne dla miłośników czekolady.


SKŁADNIKI:
150 g masła
180 g ciemnej czekolady
3 jajka
200 g cukru pudru
1/2 szklanki mąki
czubata łyżka kakao
75 g czekolady mlecznej
75 g czekolady białej
szczypta soli

WYKONANIE:
Mąkę ,kakao wymieszać i przesiać przez sito.
Masło , ciemną czekoladę połamaną na mniejsze kawałki wrzucić do miseczki ustawionej na garnku z lekko gotującą wodą
Mieszać aż do rozpuszczenia i połączenia się masła z czekoladą . Lekko przestudzić.
Jajka i cukier ubić mikserem na jednolity gładki krem nadal miksując wlewać powoli masę maślano -czekoladową  a na koniec dosypywać mąkę wymieszaną z kakao i solą.
Do ciasta dosypać mleczną i białą czekoladę pokrojoną na drobne kawałki, delikatnie zamieszać .
Formę najlepiej kwadratową  o boku 23 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto.
Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 C
Ciasto wystudzić i pokroić na kwadraty.
Z wierzchu można posypać delikatnie cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz