Krem
kokosowy doskonały do przekładania różnych
wypieków
Składniki :
90g kokosu
250g serka mascarpone
200g śmietany kremówki 36%
2 łyżki cukru pudru
90g kokosu
250g serka mascarpone
200g śmietany kremówki 36%
2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Śmietanę ubić na pół sztywno dodać serek mascarpone, cukier puder i wymieszać.
Na koniec dosypać kokos i delikatnie wszystko razem jeszcze raz wymieszać.
Dla wzmocnienia smaku kokosu można kokos delikatnie podprażyć na suchej patelni i wystudzony wsypać do kremu.
Śmietanę ubić na pół sztywno dodać serek mascarpone, cukier puder i wymieszać.
Na koniec dosypać kokos i delikatnie wszystko razem jeszcze raz wymieszać.
Dla wzmocnienia smaku kokosu można kokos delikatnie podprażyć na suchej patelni i wystudzony wsypać do kremu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz