Kokos ,rabarbar i majówka to doskonałe połączenie.
Ciasto pieczone na jogurcie jest delikatne , a rabarbar idealnie do niego pasuje
SKŁADNIKI:
150 g mąki kokosowej
140 g mąki tortowej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
80 g cukru
2 jajka
50 g miodu
250 ml jogurtu greckiego
150 ml oleju rzepakowego
100 g rabarbaru pokrojonego na kawałki i obranego
WYKONANIE:
Wszystkie składniki oprócz rabarbaru wymieszać razem .
Blaszkę o wymiarach 25 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia ,wyłożyć ciasto.
Na wierzch ciasta ułożyć pokrojony rabarbar.
Włożyć do piekarnika na 180 C i piec przez około 40 minut
Po upieczeniu ciasto ostudzić i posypać cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz